Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland. Het kent een eigen en eeuwenoude geschiedenis, die terug te vinden is op het hele eiland. Het eiland heeft voor verschillende culturen (waaronder de Romeinse en Ottomaanse) uit de oudheid een belangrijke rol gespeeld als tussenstop tussen Europa, Afrika en de Arabische landen. Dit heeft gevolgen gehad voor de ontwikkeling van de lokale bevolking.

Er zijn veel invloeden van zowel mens als cultuur die voor een rijke mix heeft gezorgd en anders is dan de rest van Griekenland. Het eiland is 260 kilometer lang en op het breedste punt 60 kilometer wijd. De bevolking is uitermate gastvrij. Dat het Grieks Orthodoxe geloof, waarin respect voor elkaar en het gezin centraal staat, daar een rol in speelt, moge duidelijk zijn.

Wat opvalt op Kreta is dat de natuur heel divers is. Er zijn prachtige stranden maar ook bergmassieven welke tot bijna 3000 meter gaan. In juni kun je bijvoorbeeld nog sneeuw zien op een aantal van de hoogste bergen.Landbouw en veeteelt hebben een grote rol binnen de Kretaanse bevolking en dat vind je ook terug in het heerlijke en bijna altijd verse aanbod van eten bij de diverse restaurants en eettentjes.

Als je de bergen in gaat, kan het ook zo maar gebeuren dat je mee kunt eten met herders die net een schaap geslacht hebben en diverse groenten en kruiden die de natuur levert, gebruiken bij het koken van hun gerechten.Een tip is om ook een van de vele lokale markten op te zoeken. De boeren uit de omgeving verkopen daar hun verse producten. De prijzen zijn laag, de kwaliteit vaak zeer hoog en de diversiteit groot.

De hoofdstad van Kreta is Heraklion. Het is de grootste stad van het eiland. De stad heeft een universiteit, een grote haven en het grootste van de drie vliegvelden op Kreta. Chania, een andere stad met vliegveld, ligt meer naar het westen. Tussen Chania en Heraklion ligt de stad Rethymnon. Een absolute bezienswaardigheid en droombeeld van wat als typisch Grieks wordt gezien. Het derde vliegveld is klein, nog niet regelmatig gebruikt en ligt bij het plaatsje Sitia wat ligt op het uiterste oostelijke punt van Kreta.

550,-

Per week v.a.
Per nacht (o.b.v 1 week) 79,-
Gemiddeld cijfer
8,8
Switch language